Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

30/5/09

ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Π/Σ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΕΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Προαγωγής και Προώθησης Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 5 Μαΐου 2009 στον ιστορικό τόπο «Χάνι της Γραβιάς». Η εκδήλωση αφορούσε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας και έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών του Τομέα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των νέων για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα του ΕΕΣ με εθελοντικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των τοπικών Δήμων, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά βραχιολάκια του ΕΕΣ, σύμβολα της «δέσμευσης προσφοράς» των Εθελοντών του ΕΕΣ προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας ή συμπαράστασης. Η Τομεάρχης Προαγωγής του Εθελοντισμού και Χρυσή Ολυμπιονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου μίλησε στους μαθητές τονίζοντας την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς που αποτελεί θεμελιώδη αξία του Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, αθλητές και συνοδοί των SPECIAL OLYMPICS HELLAS ήταν παρόντες στην εκδήλωση μοιράζοντας έντυπο υλικό και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής για τους 11ους Παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS, ΑΘΗΝΑ 2011.

Μια επιπλέον σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από την πλευρά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 5, 6, 7 και 8 Μαΐου στο χώρο του Μουσείου «Χάνι της Γραβιάς». Η κινητή ιατρική μονάδα του ΕΕΣ επανδρωμένη με ιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ήταν εγκατεστημένη για 4 ημέρες προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Την κινητή ιατρική μονάδα στελέχωσαν:
Πέτρος Ραφαηλίδης (Παθολόγος)
Δημήτρης Κωστακιώτης (Καρδιολόγος)
Κωνσταντίνος Μουχτούρης (Οφθαλμίατρος)
Κωνσταντίνος Παπασταθόπουλος (Οφθαλμίατρος)
Ελισάβετ Δαλυνά (Νοσηλεύτρια)
Βασίλης Σταθάς (Οδηγός)
Λευτέρης Παπαδημητρόπουλος (Μηχανικός)
Θανάσης Ζιλιασκόπουλος (Μηχανικός)

Ο ΕΕΣ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα προσφέρει καθημερινά βοήθεια και συμπαράσταση σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο γίνεται πραγματικότητα μέσα από την ακούραστη προσφορά των Εθελοντών του. Η ανιδιοτελής αυτή συνεισφορά αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους σε μια εποχή που οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης έχουν ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης όσο υπάρχουν άνθρωποι με την παιδεία και τη διάθεση να προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: