Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

30/5/09

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Εξελίξεις & Προοπτικές στην Πνευμονική Υπέρταση»

Αθήνα, 29 Μαΐου 2009 – Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης με τη συμμετοχή των κορυφαίων ειδικών από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Μαΐου 2009 στο Athens Ledra Marriott. H ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «Εξελίξεις & Προοπτικές στην Πνευμονική Υπέρταση», με τη συμμετοχή περισσότερων από 360 εκπαιδευόμενων επαγγελματιών της υγείας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, των Ομάδων Εργασίας ΕΚΕ Πνευμονικής Υπέρτασης & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την εκπαιδευτική χορηγία της Actelion, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής επιμόρφωσης και στήριξης στους επαγγελματίες της υγείας, μέσω ενεργειών που προάγουν την επιστημονική γνώση.

«Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές όπου κορυφαίοι επιστήμονες ειδικοί στην Πνευμονική Υπέρταση συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν τη γνώση τους με την ιατρική κοινότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να φιλοξενήσουμε αυτή την εκδήλωση στην Ελλάδα και που με τον τρόπο αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους έλληνες επαγγελματίες της υγείας να έρθουν σε επαφή
με τις πλέον σύγχρονες πρακτικές του συγκεκριμένου κλάδου», δήλωσε η κα Ελένη Τέντου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Actelion στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα είναι διαδραστικό, δίνοντας την ευκαιρία στους περισσότερους από 360 εκπαιδευόμενους να αλληλεπιδράσουν με τους συνολικά 13 Έλληνες και 6 ξένους ομιλητές. Οι εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίων 20 προέρχονται από το εξωτερικό, ανήκουν στις εξής ειδικότητες: καρδιολογία, πνευμονολογία, ρευματολογία, παθολογία, καρδιοχειρουργική, αναισθησιολογία, παιδοκαρδιολογία, φαρμακευτική.

Σχετικά με την Actelion Ltd
Η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion, εδρεύει στο Allschwil της Βασιλείας στην Ελβετία και έχει παρουσία σε περισσότερες από 26 χώρες σε όλες τις ηπείρους, απασχολώντας πάνω από 2050 εξειδικευμένους επιστήμονες παγκοσμίως. Η Actelion επικεντρώνει τη δράση της στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων, καλύπτοντας ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες μέχρι σήμερα, με στόχο τη βελτίωση της υγείας αλλά και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η φιλοσοφία της εταιρείας, πηγάζει από το πάθος των ανθρώπων της για την επιστημονική καινοτομία και την εξέλιξη.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ακολουθώντας τις αρχές της, η Actelion προσπαθεί να συνδυάζει τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη φαρμακευτική έρευνα, το υψηλό επίπεδο ηθικής και δεοντολογίας σε όλες τις δραστηριότητές της και την άριστη επαγγελματική συμπεριφορά στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: