Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10/7/07

NADINE FLEISZMAN, MONA MARCY. NO STRESS Αναπνεύστε βαθιά, διώξτε το άγχος!

Σειρά: ΖΗΝ
Μετάφραση: Μαρία Στάθη
Τιμή € 14,90, Σελ. 208, ISBN: 978-960-218-508-7
Εκδόσεις: Κριτική Α.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Το άγχος πλήττει πάνω από 40 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ετήσιο κόστος: 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιατρικά έξοδα και χαμένες εργατοώρες». Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ιούλιος 2002

«Ένας μισθωτός στους δύο δουλεύει υπό καθεστώς επείγουσας ανάγκης και πάνω από ένας στους τρεις αδυνατεί να τηρήσει τις προθεσμίες που γίνονται όλο και πιο πιεστικές». Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, 2000
Αναμφίβολα, το άγχος προβάλλει τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους νέους σοβαρούς κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι επιχειρήσεις. Σε οικονομικό επίπεδο, οι επιπτώσεις του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Σε προσωπικό επίπεδο, το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογική κατάσταση, αλλά και τη σωματική υγεία και ευεξία των εργαζομένων, καθώς συνδέεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, χρόνιας κόπωσης και άλλων σοβαρών διαταραχών. Οι συγγραφείς του βιβλίου No Stress αναλύουν 16 καταστάσεις, εξαιρετικά αγχογόνες για τους εργαζομένους αλλά και πολύ συνηθισμένες, όπως οι συγκρούσεις με τους συναδέλφους, οι συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια, η ηθική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο κ.ά. Με απλό, αλλά τεκμηριωμένο τρόπο, προτείνουν μεθόδους και ασκήσεις που στηρίζονται στη θετική σκέψη και τη χαλάρωση και μας επιτρέπουν να διαχειριστούμε το άγχος ή ακόμη να το μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για τη ζωή και την καριέρα μας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Η Nadine Fleiszman, προπονήτρια αθλητών, ειδική στη χαλάρωση, συνεργάζεται σήμερα, ως σύμβουλος συμπεριφοράς και διαχείρισης σωματικής και ψυχικής ενέργειας, με επιχειρήσεις και ιδιώτες. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Dialogue coach» για την κατάρτιση μάνατζερ και υπεύθυνων προσωπικού.
Η Mona Marcy, διευθύντρια του τμήματος πελατών σε διαφημιστική εταιρεία, διεύθυνε στη συνέχεια για 15 χρόνια τη δική της εταιρεία. Ταξιδεύοντας, γνώρισε τις ήπιες φυσικές θεραπείες της ινδικής (Αγιουρβέδα) και κινεζικής ιατρικής, τις οποίες εφαρμόζει στην καθημερινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: