Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

19/6/09

Εναλλακτική πρόταση στην πλαστική χειρουργική

Το χειρουργείο δεν είναι μονόδρομος

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, τολμούν και θέλουν να αλλάξουν κάποια πράγματα στην εξωτερική τους εμφάνιση, αντιμετωπίζοντας ενδοιασμούς και ταμπού με σκεπτικισμό. Επίσης, σήμερα οι τεχνολογικές εξελίξεις και η εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ασφαλέστερες, ταχύτερες και πιο άμεσες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου lifestyle. Τέλος, η γνώση και η πληροφόρηση που είναι πια ευρέως διαθέσιμη, μέσω των ΜΜΕ, του Internet, της τηλεόρασης, έχει βοηθήσει ώστε η πλαστική χειρουργική και η αισθητική χειρουργική να μην αντιμετωπίζεται πια ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό διαθέσιμο στους λίγους, αλλά ως μια πραγματικότητα που σαφώς αγγίζει πλέον γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας.

Στατιστικά στοιχεία

Βάσει στατιστικών που κρατούν οι Αμερικανοί, ξόδεψαν το 2006 περισσότερα από 12 δις δολάρια σε πράξεις αισθητικής ιατρικής. Το ενδιαφέρον τους, όμως, εστιάζεται σε μη επεμβατικές πράξεις, όπως τα γνωστά ενέσιμα, το peeling, το laser, που έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία κατά 747%. Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον για τη μη επεμβατική αισθητική ιατρική αποδίδεται στη σημασία που δίνει ο σύγχρονος άνθρωπος στην εξωτερική του εμφάνιση, που πλέον αποτελεί μέρος του σύγχρονου lifestyle και της καθημερινότητάς μας. Όμως, επειδή η σύγχρονη ζωή είναι απαιτητική και καθώς δεν έχουν όλοι ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε το χρόνο να επενδύσουν στη λεγόμενη ‘πλαστική ομορφιά’, οι μη επεμβατικές λύσεις είναι κατάλληλες για τον περισσότερο κόσμο. Και οφείλω να σας πω ότι εντυπωσιάζομαι καθημερινά από τα αποτελέσματα που δίνουν οι λύσεις χωρίς νυστέρι. Δεν απαιτούν χειρουργείο, δεν απαιτούν χρόνο ανάρρωσης και δεν έχουν ουλές, ράμματα ή πόνο μπορούν να δώσουν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα με ένα χειρουργείο.

Cosmoceuticals

Στο πρόσωπο με βάση την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης κοσμετολογίας, τα προϊόντα cosmeceuticals. Είναι εντυπωσιακό πώς μετά από λίγες μόνο εβδομάδες εφαρμογής, το δέρμα αναγεννάται, η υφή του βελτιώνεται, η χαμένη λάμψη ανακτάται. Ξέρετε, η αψεγάδιαστη επιδερμίδα δεν είναι μόνο θέμα αποφυγής των ρυτίδων. Είναι η ποιότητα του δέρματος που μετράει, και που αν είναι προβληματική θα εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη και μετά την τελειότερη επέμβαση facelift. Ο συνδυασμός της καθημερινής περιποίησης με θεραπείες όπως η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, το ιατρικό laser ή τα χημικά peelings που ξεκινούν ξανά από το μήνα αυτό, χαρίζουν άριστα αποτελέσματα.

Άλλες θεραπείες:


Peeling: ο ιατρός χρησιμοποιεί μείγμα ιδιαίτερα δραστικών οξέων σε ελεγχόμενες δόσεις για να απαλύνει τις λεπτές γραμμές, τις πανάδες και να φρεσκάρει το δέρμα του προσώπου.

Laser: τα μηχανήματα τελευταίας γενιάς συνδυάζουν το έντονο παλμικό φώς με τις ραδιοσυχνότητες. Με τη μέθοδο καταπολεμάται η τριχοφυία στο πρόσωπο (αποτρίχωση) και το σώμα, αντιμετωπίζονται ευρυαγγείες, πανάδες και φωτογήρανση.

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία: ο γιατρός χρησιμοποιεί μια συσκευή μικρορευμάτων που βοηθά να φθάσει στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας κοκτέιλ βιταμινών ή άλλων δραστικών ουσιών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα: λάμψη, φρεσκάδα και βαθιά ενυδάτωση του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: