Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

26/11/07

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα?

Το οδοντικό εμφύτευμα έχει τη μορφή μικρής βίδας κατασκευασμένης από τιτάνιο υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Το τιτάνιο είναι μέταλλο που έχει αποδειχτεί βιοσυμβατό και εύκολα αποδεκτό από τον οργανισμό. Το εμφύτευμα τοποθετείται χειρουργικά εντός του οστού της σιαγόνας και με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται (οστεοενσωματώνεται) στο οστό της σιαγόνας και αποκτά μεγάλη σταθερότητα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτή η διαδικασία επούλωσης μπορεί να διαρκέσει μόνο 6 εβδομάδες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μια στεφάνη, μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια πάνω στο εμφύτευμα.
Η διαδικασία της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και οι επισκέψεις που ακολουθούν λαμβάνουν χώρα στο οδοντιατρείο με την χρήση τοπικού αναισθητικού. Αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση δίνονται στον ασθενή συγκεκριμένες μετεγχειρητικές οδηγίες ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή επούλωση.

Πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων

1.είναι η πλησιέστερη δυνατή απομίμηση των φυσικών δοντιών.

2.Χαρίζουν στα τεχνητά δόντια την απαιτούμενη σταθερότητα-απαραίτητη για την μάσηση αλλά και για χαμόγελο με αυτοπεποίθηση.

3.Δεν απαιτούν το τρόχισμα των υγιών δοντιών προκειμένου να τοποθετηθεί μια παραδοσιακή γέφυρα.

4.Προσφέρουν σταθερότητα στις ολικές οδοντοστοιχίες κι έτσι αυτές δεν μετατοπίζονται και δεν ολισθαίνουν και δεν δημιουργούν πληγές.

5.Βοηθούν στην προστασία του οστού των γνάθων. Δεν υπάρχει η μείωση του οστού των γνάθων η οποία παρουσιάζεται στις κινητές οδοντοστοιχίες.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων?

Με την σωστή στοματική υγιεινή μπορούν να παραμείνουν στο στόμα μια ολόκληρη ζωή, εφόσον πρόκειται για συστήματα οδοντικών εμφυτευμάτων που εχουν ελεγθεί επιστημονικά και έχουν πιστοποιηθεί.

Είναι μεγάλο το κόστος τους?

Στην πραγματικότητα όχι. Μπορεί να φαίνονται ότι κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις κλασσικές γέφυρες, όμως αν σκεφτεί κανείς ότι μια γέφυρα πρέπει να αντικατασταθεί 2-3 φορες σε όλη τη ζωή, τότε καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα τα εμφυτεύματα κοστίζουν λιγότερο.

Τι είδους φροντίδα απαιτείται για τα οδοντικά εμφυτεύματα?

Η φροντίδα που δίνετε στα οδοντικά εμφυτεύματα έχει μεγάλη σημασία για την διατήρηση της μακροβιότητάς του. Με κατάλληλες συνήθειες στοματικής υγιεινής
- βούρτσισμα
-χρήση οδοντικού νήματος
-τακτικούς ελέγχους στο οδοντιατρείο

το εμφύτευμα θα σας υπηρετήσει καλα.

Πώς γνωρίζω ότι είμαι καλός υποψήφιος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων?
Αν έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια ή αν είστε δυσαρεστημένοι με τις οδοντοστοιχίες ίσως να βρείτε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η κατάλληλη λύση για σας. Τυπικά η ηλικία δεν αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα: οδοντικά εμφυτεύματα έχουν τοποθετηθεί με επιτυχία σε νέους ανθρώπους και σε ηλικιωμένους.
Σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

Καλη γενική υγεία

Υγιή ούλα

Επαρκής οστική μάζα που θα στηρίξει τα εμφυτεύματα. Αυτό αξιολογείται από την πανοραμική ακτινογραφία που καλείται να προσκομίσει ο ασθενής στο ιατρείο.

Θετική νοοτροπία που θα εξασφαλίσει την τήρηση των συνηθειών της στοματικής υγιεινής, που είναι ζωτικής σημασίας για την γιατήρηση των εμφυτευμάτων.

ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

1 σχόλιο:

Alexandros είπε...

Πολύ καλό και εμπεριστατωμένο το άρθρο της συναδέλφου. η αισθητική οδοντιατρική και ιδίως η μέθοδος των εμφυτευμάτων προσφέρει άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, με σκοπό πέρα από την αισθητική του στόματος να δώσει μια ψυχολογική ανάταση ιδίως στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε!!