Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28/1/08

ΥΨΗΛΟ " ΖΑΧΑΡΟ " : ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

1) Να μην καπνίζετε: Οι βλάβες που προκαλεί το υψηλό σάκχαρο επιδεινώνονται από το κάπνισμα.
2) Συνιστάται τακτική άσκηση. Μισή ώρα, γρήγορο περπάτημα την ημέρα είναι πολλές φορές αρκετό για να ομαλοποιήσει το σάκχαρο.
3) Σημαντικό είναι να χάσετε το πλεονάζον βάρος εάν είστε υπέρβαροι. Η επιστήμη της ιατρικής χρησιμοποιεί σήμερα ένα ειδικό δείκτη, τον δείκτη ΒΜΙ, ο οποίος ισούται με το βάρος δια του τετραγώνου του ύψους. Η κεντρική συσσώρευση του βάρους στην κοιλιά είναι βλαπτική σε αντίθεση με την κατανομή στους γοφούς, που είναι πιο αθώα.
4) Οι συνήθειες της καθημερινότητας που απορυθμίζουν περισσότερο το σάκχαρο είναι η καθιστική ζωή και η πλούσια σε λίπος και ζάχαρη διατροφή.
5) Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον μία πράσινη σαλάτα την ημέρα.
6) Η διατροφή καλό είναι να μην είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους που έχουν υψηλή χοληστερόλη. Η διατροφή πρέπει να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, που ευρίσκονται στο βούτυρο, στα κρέατα, στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, στην κρέμα γάλακτος και υψηλή σε φυτικές ίνες. Συνιστάται αποφυγή γλυκών, άλατος και αλκοόλ.
7) Τα χαλασμένα δόντια και τα μικρόβια απορυθμίζουν το σάκχαρο. Συνιστάται καλός καθαρισμός οδόντων, ετήσια οδοντιατρική συντήρηση και καλή πρόληψη λοιμώξεων.
8) Ανάλογα με την περίπτωση, καθορίζονται εξατομικευμένα αγωγή και διατροφικά προγράμματα, τα οποία δεν πρέπει να αμελούνται.
ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ: ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ 10, ΚΗΦΙΣΙΑ
24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
ΤΗΛ./FAX: 2106252770-ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ:6945575287
E-MAIL:
amoschovaki@yahoo.gr
LINK

Δεν υπάρχουν σχόλια: