Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1/10/10

Τα 5 σημαντικότερα οφέλη του pilates

Το Pilates είναι η γυμναστική που επιλέγουνε οι χορευτές, οι γυμναστές, ποδοσφαιριστές και πολλοί αστέρες του Hollywood, ενώ σταδιακά καθιερώνεται και στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Τι κάνει λοιπόν το pilates τόσο γνωστό;

Η δύναμη του Pilates εντοπίζεται στο ότι παρέχει οφέλη που δεν μπορεί κάποιος να λάβει από την παραδοσιακή γυμναστική όπως aerobic και ασκήσεις δύναμης.

1. Θα σου τονώσει τους μυς

Προσδίδει ευδιάκριτους μυς, τονωμένους αλλά όχι ογκώδης. Αν επιθυμείτε να αυξήσετε την δύναμή σας και την αντοχή σας χωρίς να αυξήσετε τον μυϊκό σας όγκο, τότε το Pilates είναι ότι καλύτερο.

3. Άσκηση που συνδυάζει μυαλό και σώμα

Άλλο ένα πλεονέκτημα του Pilates είναι ότι συνδυάζει το μυαλό και το σώμα, και δεν είναι μια απλή άσκηση δύναμης. Ο Joseph H. Pilates μελέτησε την yoga, διάφορα martial arts, και άλλες αρχαίες ασκήσειςμ ενώ συμπεριέλαβε και φιλοσοφικές υποδομές.

Το Pilates δεν σε βοηθάει να εξασκήσεις μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό.

Επιης, ιδιαίτερη προσοχή δίνετε στην αναπνοή και το πως αυτή κινείται μέσα στο σώμα. Το Pilates έχει αποδειχθεί να μειώνει το στρες, το άγχος, και απαλάσει από την κατάθλιψη.

4. Το Pilates ενδυναμώνει την βάση του σώματος

Το Pilates δυναμώνει την βάση του σώματος που είναι η περιοχή γύρω από τους κοιλιακούς και την πλάτη.

5. Προστατεύει από μελλοντικούς τραυματισμούς

Το Pilates βοηθάει στην εκγύμναση όλου του σώματος και όχι ορθισμένων μόνο μυϊκών ομάδων. Από την στιγμή που καμμία μυϊκή ομάδα δεν είναι υπεργυμνασμένη αλλά ούτε και υπογυμνασμένη, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμών.

Pilates μπορείτε να εξασκήσετε είτε σε γυμναστήρια αλλά και στο σπίτι σας, με την προσεκτική χρήση και βοήθεια που δίνουν τα όργανα και μηχανήματα pilates.

Δεν υπάρχουν σχόλια: