Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3/7/09

Υγεία μέσω μασάζ!

Αρωματοθεραπεία

Στόχος η χαλάρωση και η αίσθηση ευεξίας και γαλήνης στο σώμα και το πνεύμα. Οι κινήσεις της θεραπεύτριας είναι ήπιες, χωρίς να προκαλούν εντάσεις, και γίνονται σε όλο το σώμα, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και κυκλικές κινήσεις που καταλήγουν στη βάση του αυχένα. Η επιλογή των κατάλληλων αιθέριων ελαίων συνδέεται με τη διάθεση και τις επιλογές του επισκέπτη. Συνήθως χρησιμοποιούμε λεβάντα, λεμόνι, τριαντάφυλλο, που έχουν ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και βοηθούν τα χέρια του θεραπευτή να γλιστρούν ομοιόμορφα και ήπια σε όλο το σώμα.
Η μάλαξη διευκολύνει την είσοδο των αιθέριων ελαίων στο σώμα, ελαττώνει τα συμπτώματα της καθημερινής έντασης και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Τοπικό κατά της κυτταρίτιδας

Ο θεραπευτής επικεντρώνει τις κινήσεις του στις περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα (εμπρός και πίσω μέρος των μηρών, γλουτοί, γόνατα, κοιλιά, χέρια). Ξεκινούμε με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω, ώστε να διευκολύνεται η διοχέτευση του αίματος προς την καρδιά και η κυκλοφορία. Ενισχύοντας την τοπική κυκλοφορία μειώνεται δραστικά η κυτταρίτιδα και βελτιώνεται η υφή του δέρματος. Οι κινήσεις είναι έντονες και, σε περιπτώσεις επίμονης κυτταρίτιδας, ενδέχεται να προκαλέσουν προσωρινή ενόχληση. Το τοπικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας αναδιαμορφώνει το contour του σώματος, ιδιαίτερα όταν γίνεται συστηματικά. Συνίστανται 2 – 3 μασάζ την εβδομάδα για ένα μήνα, για καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν παραλλαγές του τοπικού μασάζ όπου χρησιμοποιούνται κρέμες και αδυνατιστικά προϊόντα (για αδυνάτισμα και δίαιτα), με στόχο την καταπολέμηση του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας. Το λίπος διαλύεται από την σε βάθος υπεραιμία και την πίεση που ασκεί η θεραπεύτρια.

Λεμφικό

Στόχος: η πλήρης αποτοξίνωση

Με τα χέρια του ο θεραπευτής ενεργοποιεί τη λέμφο, βοηθώντας στην αποβολή των βλαβερών τοξινών. Όλες οι κινήσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω αυστηρά, χωρίς να επιστρέφουμε στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο θεραπευτής ασκεί πιέσεις σε κεντρικά σημεία της λέμφου όπως στη βουβωνική χώρα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς (κοντά στη γραμμή του μπικίνι), και πιέζει δάκτυλα στα πόδια και στα χέρια γιατί υπάρχει στα σημεία αυτά απόληξη λεμφαδένων, όπως και στους αγκώνες και τη μασχάλη.
Η θεραπεία ενδείκνυται σε περιπτώσεις οιδημάτων, μετεγχειρητικών καταστάσεων και είναι ιδιαίτερα ευεργετική μετά από πλαστικές επεμβάσεις. Συνίσταται η κατανάλωση νερού μετά το λεμφικό μασάζ,
ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή των βλαβερών τοξινών από το σώμα. Το λεμφικό μασάζ γίνεται με βάση αμυγδαλέλαιου (υπάρχουν και παραλλαγές) και αυστηρά μετρημένη ποσότητα ώστε το χέρι να μην γλιστρά αλλά να μπορεί να ασκήσει πιέσεις στα κατάλληλα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: