Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10/7/09

Τί είναι η μεσοθεραπεία και πώς γίνεται;

Λέγοντας Μεσοθεραπεία, αναφερόμαστε στην εισαγωγή (έγχυση) συγκεκριμένων ουσιών μέσα στο δέρμα (ενδοδερμικά) για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται για πάνω από μισό αιώνα, σε αρκετές παθήσεις που αφορούν ιατρικές ειδικότητες όπως η Δερματολογία, η Νευρολογία, η Ορθοπεδική, η Παθολογία κ.α.

Ειδικά στην Δερματολογία, η Μεσοθεραπεία τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η ακμή, η ψωρίαση, το έκζεμα, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον τομέα της Κοσμητικής Ιατρικής, όπου και εφαρμόζεται κυρίως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για την ανανέωση του προσώπου, για την σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, σε ουλές, αλωπεκίες κλπ. με αξιόλογα κατά περίπτωση αποτελέσματα.

ΜΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία νέα, πολύ βολική και ανώδυνη τεχνική, αφού καταργεί την ανάγκη για τσιμπήματα από βελόνες, ονομάζεται Kρυολιπόλυση ( Cryolipolyssis ). Η Κρυολιπόλυση, είναι μία μέθοδος ΜΗ ΕΝΕΣΙΜΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, με την οποία επιτυγχάνεται η διαδερμική μεταφορά προϊόντων Κοσμητικής Ιατρικής τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Στο σώμα η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία δίνει πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και την επιδερμική σύσφιξη του σώματος.

Πώς γίνεται:

Με τον συνδυασμό Ψύξης και Μικρό-Ηλεκτρικού Ρεύματος, επιτυγχάνεται η ενδοδερμική διείσδυση των ουσιών χωρίς βελόνα : με μία εξειδικευμένη συσκευή,
εφαρμόζονται ειδικά μικρορεύματα στην προς θεραπεία περιοχή -η οποία ταυτόχρονα ψύχεται μέσω της κεφαλής του μηχανήματος- με αποτέλεσμα να αυξάνεται τόσο η ταχύτητα, όσο και το βάθος διείσδυσης των δραστικών συστατικών. Στο σώμα η μη επεμβατική αυτή τεχνική επιτυγχάνει βαθύτερη διείσδυση στο λιπώδη ιστό ουσιών που προκαλούν υπεραιμία και βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφατυδιλχολίνη κλπ) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: