Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10/6/08

«ΓΙΟΡΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 IOYNIOY 2008
«ΓΙΟΡΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ»



Η Κλινική «Γένεσις Αθηνών» και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Πάντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, τη Γιορτή του Πατέρα και τη συμπλήρωση 30 ετών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση, πραγματοποιούν την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αγορά Ολυμπιακού Σταδίου τη «Γιορτή Γονιμότητας» αφιερωμένη στα παιδιά. Η γιορτή αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο άλλες πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη από τον ιατρό κ. Ευθύμιο Σιδερόπουλο και στα Γιάννενα από την Ιδιωτική Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική «Μητέρα», καθώς και σε δύο πόλεις της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ.
Ο χώρος της Αγοράς Ολυμπιακού Σταδίου θα μεταμορφωθεί σε έναν μαγικό παιδότοπο με ξυλοπόδαρους, παιδικούς ήρωες, ανιματέρ, φουσκωτά πάρκα, carousel, τρενάκι, λούνα παρκ, πισινόμπαλα, κουκλοθέατρο, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική και ομαδικά παιχνίδια για να υποδεχθεί χιλιάδες γονείς και παιδιά. Το γιορτινό φανταστικό κόσμο θα αγκαλιάσουν με την ευγενική συμμετοχή τους η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς πραγματοποιώντας μία live συναυλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στατιστικές μελέτες αναφέρουν ότι, παγκοσμίως το 15% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, ενώ στην Ελλάδα τα υπογόνιμα ζευγάρια υπολογίζονται σε 250.000-300.000. Η Κλινική «Γένεσις Αθηνών» μαζί με αντίστοιχους φορείς στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αυστραλία συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή έρχεται να συνδράμει η γενετική τεχνολογία με επαναστατικά επιτεύγματα στη διαδικασία της ανθρώπινης αναπαραγωγής εξασφαλίζοντας νέες δυνατότητες τεκνοποίησης. Οι σύγχρονες μέθοδοι σημειώνουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, αγγίζοντας το 50% γεγονός το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μία στις δύο γυναίκες που υποβάλλονται σήμερα σε μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης μπορεί να μείνει έγκυος και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Το μήνυμα το οποίο επιδιώκεται να προσδοθεί στην εκδήλωση αυτή είναι ότι η απόκτηση ενός παιδιού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της οικογένειας. Είναι οφθαλμοφανές ότι στην εποχή της υπογεννητικότητας που διανύει η Ελλάδα πρόκειται για ένα μήνυμα ιδιαίτερα σημαντικό σε υπογόνιμα ή μη ζευγάρια το οποίο συνοψίζεται στο «Αυξάνεσθε και Πληθύνεσθε».
Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Σωματείο Γονιμότητας «Magna Μater» και ο ΜΚΟ «Φιλύρα». Σημαντικοί εκπρόσωποι από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της θρησκευτικής ηγεσίας και της τέχνης θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Γνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύετε σε κοινωνικά ζητήματα και πρωτίστως στο πιεστικό ζήτημα της υπογεννητικότητας της χώρας μας, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ξεχωριστή αυτή ημέρα που είναι αφιερωμένη στα παιδιά.





Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
V+O COMMUNICATION, κ. Τζούλη Παπουτσόγλου, τηλ. 210 72 49 000, e-mail: jp@vando.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: