Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17/8/09

Γήρανση: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος επιδρούν καταλυτικά στην εικόνα της επιδερμίδας μας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο επιταχύνει και τη διαδικασία γήρανσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερες ρυτίδες και χρωματικές κηλίδες.

Οι θεραπείες που προτείνονται, προσφέρονται μεμονωμένα ή ως μέρος ενός συνολικού πρωτοκόλλου για τη περιποίηση του προσώπου και την αντιγήρανση . Αφού εξετάσει την προδιάθεση της επιδερμίδας σας με ειδική κάμερα (Imaging System) θα σας προτείνει ένα πρωτόκολλο θεραπειών αποκλειστικά για τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

Η φροντίδα του προσώπου σας βοηθά να δείχνετε ανανεωμένος, ξεκούραστος και να μπορείτε να επιτύχετε πολλά στον επαγγελματικό κοινωνικό και προσωπικό τομέα.

Αντιμετώπιση των βλαβών από τη γήρανση
Μη επεμβατικά: Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία

Διάρκεια: 20 λεπτά η συνεδρία
Πραγματοποιείται: ως μέρος συνολικού πρωτοκόλλου για το πρόσωπο (απαιτούνται 4 συνεδρίες τον πρώτο μήνα θεραπείας και 2 το δεύτερο).
Από: Ιατρούς

Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς μικροποσοτήτων διαφόρων ουσιών. Επιτυγχάνει τη διείσδυση και διάδοση ενεργών στοιχείων στην επιδερμίδα και βασίζεται σε ένα μεγάλο αριθμό αναγνωρισμένων κλινικών μελετών. Η μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις είναι μη επεμβατική και οπότε ανώδυνη μέθοδος που δεν προκαλεί εκχυμώσεις. Η διείσδυση των ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην προς θεραπεία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα ψύχεται μέσω της κεφαλής της συσκευής ηλεκτροφόρησης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η είσοδος των δραστικών συστατικών στο πρόσωπο και επιπλέον ελέγχεται η ταχύτητα και το βάθος διείσδυσης.

Πώς γίνεται – τί επιτυγχάνει:

Στο πρόσωπο η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και αναζωογονεί το πρόσωπο. Επιπλέον βοηθάει στην μείωση ρυτίδων και κηλίδων που δημιουργούνται λόγω της φωτογήρανσης. Μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι ο συνδυασμός υαλουρονικού οξέος με κοκτέιλ βιταμινών. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του συνδετικού που γεμίζει τα κενά κολλαγόνου και ελαστίνης και επειδή συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Η βιταμίνη C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ) ενισχύει την ανάπλαση της υδρολιπιδικής μεμβράνης και αναστέλλει το σχηματισμό μελανίνης, ενώ δρα και ως ισχυρό αντι-οξειδωτικό και επανενεργοποιεί το μηχανισμό ενυδάτωσης. Η βιταμίνη Α ρυθμίζει την αύξηση των επιδερμικών κυττάρων καθώς είναι αναγκαία για τη διαφοροποίησή τους.

Οι θεραπείες χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αφού εφαρμόζονται από ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς και θεραπευτές. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου είκοσι με σαράντα λεπτά ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή του σώματος ενώ δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δημιουργείται μια ευχάριστη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά από μία αρχική συνάντηση με το θεράποντα ιατρό και ανάλογα την περίπτωση ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα με συνέπεια την επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων από τις πρώτες κιόλας θεραπείες που διατηρούνται μακροπρόθεσμα.

Χειρουργική αντιμετώπιση (πλαστική χειρουργική)

MACS Facelift

Σε ό,τι αφορά τις βαθιές ρυτίδες που προκαλούνται από τη φωτογήρανση, ενδείκνυται ο χειρουργικός τρόπος θεραπείας τους και, συγκεκριμένα, το MACS lift. Πρόκειται για μια τεχνική που συνδυάζει μικρές τομές σε θέσεις που δεν είναι εύκολα ορατές και επιτυγχάνει ανανέωση του προσώπου, παράλληλα με την γρήγορη ανάρρωση του ασθενούς. Η τεχνική αυτή, που συνήθως συνοδεύεται από λιποαναρρόφηση στο λαιμό, επιτυγχάνει την ανόρθωση των ιστών του προσώπου με μόνιμα εσωτερικά ράμματα. Οι ασθενείς έχουν γρήγορη ανάρρωση και δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους. Η επέμβαση γίνεται με γενική ή με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως, οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο ένα βράδυ και την επομένη επιστρέφουν στο σπίτι. Το MACS lift απευθύνεται σε άτομα σχετικά νέα, που επιζητούν να γυρίσουν την εμφάνισή τους μερικά χρόνια πίσω, χωρίς όμως να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους.

Symmetria

Δεν υπάρχουν σχόλια: