Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

6/7/10

Έχω πολλά σφραγίσματα

Έχω πολλά σφραγίσματα στα μπροστινά μου δόντια τα οποία είναι εμφανή και το χαμόγελό μου είναι αρκετά σκούρο. Τι μπορώ να κάνω για να το βελτιώσω;

Εάν θέλεις να επέμβεις συντηρητικά, μπορείς να κάνεις λεύκανση με ΚΤΡ laser ή Power bleaching (συνδυασμό KTP laser + home bleaching) αρχικά, ώστε να ΄΄ανοίξει’’ το χρώμα το δοντιών σου και σε δεύτερη φάση, να ανανεώσεις τις εμφράξεις συνθετικής ρητίνης, με νέες, στο καινούργιο σου χρώμα. Αυτή η λύση να ξέρεις, απαιτεί συντήρηση τόσο στην λεύκανση, όσο και στα σφραγίσματα.

Εάν θέλεις να είσαι λίγο πιο επεμβατικός, μπορείς να κάνεις bonding (ορθοδοντική). Με αυτή την θεραπεία ‘’αγριεύεται’’ η αδαμαντίνη χωρίς αναισθησία και συγκολλάται σε όλη την μπροστινή επιφάνεια συνθετική ρητίνη. Έτσι, αλλάζεις χρώμα και σχήμα σε ένα ραντεβού. Το νέο σου χαμόγελο θα έχει διάρκεια 6-8 χρόνια, με την ανάλογη συντήρηση, ανά 6 μήνες στον οδοντίατρο.

Τέλος, εάν θέλεις να επιλέξεις ό,τι και οι stars, επιλέγεις είτε τα lumineers πορσελάνης είτε τα veneers πορσελάνης (όψεις πορσελάνης).

Στα lumineers κατασκευάζονται πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης , όπου τοποθετούνται με συγκόλληση στην μπροστινή τους επιφάνεια. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις ομοιόμορφο τόξο με ίσια δόντια, ώστε τα τελικά δόντια να μην φαίνονται «χονδρά». Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 15-20 χρόνια. Για την κατασκευή τους το τρόχισμα περιορίζεται στο minimum μόνο στον αυχένα των δοντιών και η επέμβαση γίνεται χωρίς αναισθησία.

Στα veneers πορσελάνης τροχίζεται μόνο η μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελβετική πορσελάνη, λεπτές φλοίδες πορσελάνης με έντονες διαφάνειες και απόλυτη φυσικότητα, οι οποίες συγκολλώνται στα δόντια μετά από 3 επισκέψεις. Στα veneers μπορούμε να διορθώσουμε και ελαφριές στρεβλοφυίες δοντιών. Έχουν διάρκεια 15-20 χρόνια και θεωρείται παγκοσμίως η απόλυτη επιλογή.

Παναγιώτης Πετρ. Καρποδίνης
Χειρουργός Οδοντίατρος
Επιστημονικός διευθυντής της SMILE DESIGN Ε.Π.Ε
Μέλος του οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Μέλος της ESOLA (Πανευρωπαϊκή Οδοντιατρική Ομοσπονδία Χρηστών Laser)
Τηλ.: 210 6083126, Fax: 210 6083126
www.pkarpodinis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: