Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14/4/08

Τι είναι η Χειροπρακτική;

Τι είναι Χειροπρακτική;

Είναι η Τρίτη μεγαλύτερη θεραπευτική επιστήμη στον κόσμο μετά την ιατρική και την οδοντιατρική. Η Χειροπρακτική είναι ανεξάρτητος θεραπευτικός κλάδος υγείας, που σχετίζεται με την αντιμετώπιση και πρόσληψη επώδυνον συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε προβλήματα κινητικού συστήματος και των επιπτώσεων τους στη νευροφυσιολογική και εργονομική ακεραιότητα του ανθρωπίνου σώματος, επεμβαίνοντας διορθωτικά με ειδικούς χειρισμούς και μαλάξεις, κυρίος στην σπονδυλική στήλη. Το νευρικό σύστημα επαναφέρεται στη κανονική του λειτουργία, γεγονός που βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητας του για αυτοθεραπεία.

Πως μπορεί να βοηθήσει η Χειροπρακτική;

H Χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει άτομα όλων των ηλικιών, με προβλήματα στη σπονδυλική στήλη όπως πόνοι μυοσκελετικής και νευρικής φύσεως. Μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπως ισχυαλγία, οσφυαλγία, νευραλγία, πονοκεφάλους, αυχενικό σύνδρομο, σκολίωση, προβλήματα Περιφερικών αρθρώσεων Άνω και Κάτω Ακρών (Περιαρθρίτιδες, Αρθριτικά και Ρευματισμοί),
σύνδρομο Υπέρ-χρήσης (Επικονδυλίτιδα, Τενοντίτιδα και Σύνδρομο Καρπιαίου)
, κύφωση, λόρδωση και άλλα προβλήματα που με τη πρώτη εντύπωση δεν φαίνεται ότι έχουν σχέση με την σπονδυλική στήλη.

Θεραπεία

Η θεραπεία αρχίζει απότη στιγμή που εντοπίζεται το πρόβλημα. Μετά την λεπτομερή εξέταση και ανάλυση του προβλήματος, ο χειροπράκτης με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και συκεκριμένες τεχνικές που περιλαμβάνουν ειδικούς χειρισμούς πάνω στο σώμα (ανατάξεις), αποκαθιστά ή βελτιώνει το πρόβλημα.

Δρ Γεώργιος Πρωρέλλης
Χειροπράκτης, Βsc (Anatomy),D.C, P.T (Phys.Ed)

Iατρείο: Kαλογρέζης 13 και γωνία 25ης Μαρτίου
Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, 2ος όροφος
210-684 7871

Δεν υπάρχουν σχόλια: